Cviky pro zdraví

Tak jako každý dům stojí na pevných základech, měly bychom i my stát na pevných nohách. Aby byla naše chodidla pevná, aby se stala našimi základy, je třeba o ně dobře pečovat. Možná že nejvhodnější doba začít je právě teď.

Jakmile dočtete tento článek, protáhněte si své nohy. Vstaňte, postavte se zády ke zdi, s chodidly asi dvacet centimetrů od stěny. Nyní se posaďte na „imaginární stoličku“ a držte při tom chodidla na zemi. V této poloze byste měli vydržet patnáct až dvacet sekund. Potom se opět postavte a napočítejte si do třiceti. Pak celý cvik opakujeme, přičemž je důležité kontrolovat, aby se vaše kolena neohýbala ve větším úhlu než 90 stupňů.

Tři série takového cviku každý den vašim nohám určitě prospějí.

Další cvik provádíme na židli. Zvedneme nohy nad zem a provádíme pohyby cyklisty. Představte si že jedete na kole a napočítejte si do 10, pak si dejte krátkou přestávku a pak šlapeme zase pozpátku.

Většinu dne ovšem musíme pracovat, chodit nebo sedět a tak potřebujeme něco vhodného pro naše nohy. Je dobré si uvědomit, že každý den naše nohy vyprodukují 2 dl potu, v horku a vlhku ještě více. Pokud máte boty, které tento pot nasávají, dříve či později se v nich začnou množit bakterie, což může být trochu problém.

V případě že používáte zdravotní stélku Hanák poslední generace, tento problém jistě už nemáte. Nové stélky Hanák jsou totiž vyrobené z omyvatelného tvarovaného korku, který zabezpečuje ty nejlepší hygienické podmínky pro naši nohu.

Biomechanické stélky v návaznosti na tom, jak často je nosíte, udržujte v čistotě. Stačí stélky jednou za čas vyjmout z obuvi a houbičkou s nějakým mycím prostředkem je lehce setřít. Někteří uživatelé zdravotních stélek Hanák také používají slabý octový nálev.

V případě že stélky ztratí svůj tvar, neváhejte koupit nové. Pokud nakupujete v internetovém obchodě Boty-Hanák, měli byste nakupovat se slevou při dalších nákupech. Pokud má dodavatel Vašich stélek Hanák k dispozici DVD Boty Hanák ll., většinou jej přikládá jako bonus k větším objednávkám, nebo jej prodává za doporučenou cenu 250,- Kč. Informujte se u svého prodejce.

Jakmile se dočkáme večera, ještě před tím než provedeme pravidelnou hygienu chodidel, několikrát si poválíme nějaký váleček na měkké podložce. Ideální je nějaký sprej a žíněnka. Chodidlem válec válíme tak, že nám přejíždí po celé ploše chodidla, čímž se stimulují reflexní zóny.

Čím více pozornosti svým chodidlům budeme věnovat, tím déle nám budou sloužit jako pevné základy našeho myoskeletárního systému.

Powered by Blogger