Kouzelné hůlky pro zdraví

Patentovaná stélka Hanák proti infarktu?

Velkým fenoménem dnešní doby se stává Nordic Walking. Tato přístupná a nenáročná volnočasová aktivita se k nám rozšířila především ze zemí na sever od nás. Dnes již hrdě dobyla celou zemi a po celém světě denodenně chodí miliony lidí s kouzelnými hůlkami. Proč kouzelnými? Protož tyto hůlky a každodení procházky s jejich pomocí vám mohou dát to, co hledáme marně u lékařů a léčitelů. Stálé a ničím nekomplikované zdraví.

Pohyb je totiž tím nejdůležitějším předpokladem k tomu, aby naše zdraví prosperovalo a vydrželo nám co nejdelší dobu, pokud možno až do konce života. To se možná zdá jako nesplnitelný sen, ale pokud se rozhodneme, nic nám v této snaze nemůže zabaránit. Naopak nám budou velmi nápomocné hůlky na Nordic Walking a biomechanická stélka Hanák. O tom, že pohyb je pro tělo nesmírně důležitý, ví lidstvo už velmi dlouho.  Proto také mnozí lidé sportují, běhají, jezdí na kole, avšak mnohdy se přehlíží fakt, že tyto sporty mají i své odvrácené tváře.

Námaha kloubů při běhu, nebo nadměrné zatížení a nepřirozená poloha páteře při jízdě na kole jsou nepříjemná negativa, která by mohla rozumně uvažující skupinu lidí od sportu odrazovat. Řešení tu však určitě je, právě díky NW chůzi.

V případě že chcete provádět nějaký sport bez toho, abyste nějakým způsobem přetěžovali svůj svalový a kloubní systém, zcela jistě se přikloníte k NW chůzi.

Chůze Nordic Walking není totiž příliš složitá a její techniku zvládne velmi rychle každý, kdo o to má zájem. Hůlky nejsou příliš drahé a dají se snadno brát kamkoliv na cesty, takže svůj každodenní NW si nemusíte odpírat ani na cestách.

Léčba chůzí

Co je při chůzi Nordic Walking nejdůležitější, je fakt, že při správné technice chůze zapojíme až 90% svalstva. Pokud při chůzi využijeme biomechanickou stélku Hanák, dá se taková chůze pokládat za léčbu a měla by být hrazena pojišťovnou. Je to ale příliš levný prostředek k dosažení duševní a fyzické pohody, takže asi nelze v nejbližší době očekávat, že by se zdravotní pojišťovny začaly o tento způsob samoléčby zajímat.

Při chůzi NW se stélkou Hanák spotřebujeme oproti běžné chůzi mnohem více energie, což se odrazí zvýšenou srdeční činností v příznivém pásmu zátěže.

Stélka Hanák a NW proti infarktu

Za hodinu chůze NW spálíme v případě, že využíváme biomechanické stélky Hanák až 550 kcal. Takový výdej dosáhnete i při rychlém běhu, ovšem jak jsme si již řekli, běh je velkou zátěží pro naše klouby a to hlavně díky nárazům na pevné podloží.

Naopak díky holím při NW a biomechanické stélce Hanák se přenáší část hmotnosti na svaly u rukou a tím se nohám odlehčí. Rigidní páka našeho palce s pomocí stélky Hanák zabraňuje přepínání Achillové šlachy, přičemž extenzory díky prohlubni ve stélce Hanák mohou mnohem lépe předávat kinetickou energii, pomocí zřetězení svalů a šlach celému našemu tělu.

To je také důvod, proč mohou chůzi NW s biomechanickou stélkou Hanák provozovat i ti lidé, kteří mají nějaké problémy s klouby dolních končetin.

Nordic Walking a stélka Hanák pro seniory

Speciální význam má spojení chůze NW a biomechanické stélky pro seniory. NW posiluje svaly paží, zejména pak triceps. Tento důležitý sval totiž bývá ve vyšším věku povolený a je jednoduché z pomocí NW zpevnit a posílit.

Pokud se rozhodnete pro chůzi Nordic Walking, můžete navštívit nějaké středisko, kde vám principy názorně předvedou. Takovéto kursy pořádá většina kvalitních rehabilitačních středisek. Taková investice do vašeho zdraví se Vám rozhodně vyplatí.

 

Nordic Walking a stélka Hanák

Powered by Blogger